Bestemmingen
Oostenrijk
België
Nederland
Je huis verhuren
Regio's
Karinthie
Salzburgerland
Steiermark
Tirol
Vorarlberg
Skigebieden
Kitzbuhel-Kirchberg
Lungau & Katschberg
Montafon
Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn
Schladming-Dachstein
Serfaus-Fiss-Ladis
Ski Amadé
Skiwelt WilderKaiser-Brixental
Solden-Ötztal Arena
Wildkogel Arena
Zell am See-Kaprun
Zillertal Arena
Regio's
Ardennen
Henegouwen
Limburg
Luik
Luxemburg
Namen
Vlaams-Brabant
Vlaamse kust
West-Vlaanderen
Regio's
Drenthe
Flevoland
Friesland
Gelderland
Limburg
Nederlandse kust
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Zeeland
Zuid-Holland
Bestemmingen

Privacyverklaring voor gasten

Verwerkingsverantwoordelijke

Villa for You B.V. (hierna: VfY of wij) is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonlijke gegevens van gasten die verblijven in een van haar accommodaties en andere gebruikers van haar website (hierna: gast of jij). In deze privacyverklaring zal VfY op transparante wijze de verwerking van deze persoonsgegevens toelichten.

Verwerkingsdoeleinden en bewaartermijn

Jouw persoonsgegevens worden verwerkt in verband met de (eventuele) huur van accommodaties voor recreatief verblijf. Hieronder staat per onderwerp wanneer jouw gegevens worden verwerkt, welke gegevens worden verwerkt, voor welk doel jouw gegevens worden verwerkt en de bewaartermijn van jouw gegevens.

Website

Wanneer je onze website en/of mobiele apps bezoekt dan worden een aantal gegevens automatisch opgeslagen op onze server, zoals jouw IP-adres (een nummer dat jouw internetprovider aan jouw computer geeft wanneer je op het internet gaat, waarvan wij niet de laatste cijfers registeren zodat de exacte computer niet achterhalen is), de naam van jouw computersysteem, het type internetbrowser en welke webpagina’s je hebt bezocht. VfY gebruikt deze gegevens om haar website en/of mobiele apps en bijbehorende technologieën te analyseren, te onderhouden, te verbeteren en te beveiligen tegen fraude. Wij bewaren deze gegevens tot maximaal twee jaar na jouw bezoek.

VfY maakt ook gebruik van cookies (dit is data die onze server naar jouw browser stuurt met de bedoeling dat deze opgeslagen wordt en bij een volgend bezoek weer naar onze server teruggestuurd wordt) en vergelijkbare technieken, zoals pixels, javascripts, tags en web beacons. Dit doet VfY om het gebruik van haar website te kunnen meten en verbeteren. Waar nodig wordt toestemming gevraagd voor het plaatsen van deze cookies. Voor meer informatie over de cookies vind je in ons cookiebeleid.

Aanmelding

Mocht jij jezelf aanmelden als geïnteresseerde gast, bijvoorbeeld via onze website of per telefoon, dan vragen wij de volgende informatie: jouw contactgegevens, dit zijn je naam, e-mailadres en/of telefoonnummer. Na het opvragen van deze gegevens kan VfY informatie sturen over accommodaties die mogelijk interessant voor je zijn. Wanneer ons contact uiteindelijk niet leidt tot een overeenkomst voor een verblijf in een van onze accommodaties (hierna: reisovereenkomst), dan verwijderen wij jouw persoonsgegevens na twee jaar.

Account

Als jij bij VfY een account aanmaakt dan geef je VfY toestemming om jouw persoonsgegevens te verwerken.Ook verwerkt VfY jouw inlognaam (e-mailadres) en slaat zij jouw wachtwoord versleuteld op. Je kunt de persoonsgegevens in jouw account zelf beheren. Het account zal worden gebruikt om informatie uit te wisselen over opties, aanvragen en boekingen die je maakt voor een van onze accommodaties. Ook wordt het aantal log-ins geregistreerd, waardoor VfY haar website kan optimaliseren en zien of de relevante informatie je wel bereikt.
Zodra er een reisovereenkomst is gesloten zal het account ook worden gebruik om de status van jouw boeking en betalingen, deze reisovereenkomst, de algemene voorwaarden voor gasten en onze verzekeringsvoorwaarden met je te delen.
Tevens gebruiken wij de gegevens van opties, aanvragen en/of boekingen om analyses te maken en rapportages te draaien ten behoeve van onze strategische en operationele bedrijfsvoering.
De accountgegevens worden door VfY bewaard zolang je account actief is. Wanneer de reisovereenkomst met VfY is beëindigd zullen jouw accountgegevens na vier jaar worden verwijderd. De persoonsgegevens die VfY in verband met de boekingen en betalingen verwerkt, bewaart VfY zeven jaar conform de wettelijke bewaartermijn.

Reisovereenkomst

Wanneer je een optie, aanvraag of boeking voor een van onze accommodaties maakt, vragen wij je meer persoonsgegevens in jouw account in te voeren. Dit zijn jouw naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, samenstelling van het reisgezelschap, verblijfsperiode, betaalgegevens en eventuele bijzondere voorzieningen. Deze gegevens heeft VfY nodig om aan de verplichtingen onder de reisovereenkomst te voldoen.

Als je via VfY een accommodatie huurt dan zullen wij om het verblijf mogelijk te maken jouw gegevens met de huiseigenaar en/of beheerder van de accommodatie delen via het verblijfsticket, dit zijn jouw naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer. Daarnaast zullen wij met de huiseigenaar en/of beheerder de samenstelling van het reisgezelschap delen alsmede de individuele persoonsgegevens van het reisgezelschap in verband met de aanmelding voor de toeristenbelasting.

Verder moet VfY kunnen voldoen aan (lokale) wetgeving en is VFY in sommige gevallen (zoals voor Spanje) ook verplicht om het type en nummer van jouw identiteitsbewijs of fiscaal nummer te vragen. Deze gegevens gebruiken wij uitsluitend als (lokale) overheden dit eisen en hier een wettelijke grondslag voor is.

Betalingen

Voor het afwikkelen van de betaling van een accommodatie die je geboekt hebt, maakt VfY gebruik van een betalingsdienstaanbieder. De betalingsdienstaanbieder is zelf verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens en heeft daarom haar eigen privacyverklaring. VfY aanvaardt hiervoor geen verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid.

Reviews

Na een verblijf in een van onze accommodaties kun je besluiten om een review te plaatsen op onze website. Deze review is zichtbaar voor alle gebruikers van onze website. Je wordt ook gevraagd om bij voorkeur jouw volledige naam, maar in ieder geval jouw voornaam en woonplaats bij de review te plaatsen, omdat deze informatie de betrouwbaarheid van de review vergroot.

VfY kan jouw review naar eigen inzicht en zonder opgaaf van reden weigeren of verwijderen. Je kunt ons ook altijd verzoeken jouw review weer te verwijderen.

Reviews kunnen worden gedeeld met onze partners die de betreffende accommodatie ook verhuren. Ook kan VfY de reviews gebruiken in marketinguitingen.

Service

Als je bij vragen of problemen contact opneemt met ons Team van Experts dan zullen wij jouw persoonsgegevens, de reden van het contact en de betreffende inhoud gebruiken om jouw vraag of klacht af te handelen en eventueel opnieuw contact met je op te kunnen nemen.

Als jouw gegevens nog niet bij VfY bekend zijn dan kan de klantenservice, met jouw toestemming, jouw gegevens opslaan om eventuele toekomstige opties, aanvragen of boekingen efficiënter te kunnen afhandelen.

Als je geen reisovereenkomst met ons bent aangegaan dan worden deze gegevens twee jaar bewaard. Als er een reisovereenkomst is tussen jou en VfY dan bewaren wij deze zeven jaar bewaard of vier jaar na het einde van de reisovereenkomst.

Verzekering

Mocht er tijdens jouw verblijf schade zijn ontstaan aan de accommodatie dan zullen wij deze schade melden bij onze verzekeraar. Wij kunnen je vragen om eventuele bewijsstukken aan ons toe te sturen en wij kunnen jouw persoonsgegevens met onze verzekeraar delen voor de afhandeling van de schade.

Marketing

De persoonsgegevens vermeld onder website, aanmelding, account, reisovereenkomst en reviews kunnen worden gecombineerd, zodat VfY verschillende vormen van marketing richting jouw kan uitvoeren die relevant en interessant voor je zijn, zoals via e-mail (nieuwsbrief), post, telefoon en banners en advertenties op websites. VfY zal de effectiviteit van al haar marketingactiviteiten meten. Het gebruik van al deze gegevens is voor VfY noodzakelijk in kader van haar gerechtvaardigd belang om gasten en andere gebruikers van haar website te kunnen informeren over nieuwe producten en diensten en om zo meer klanten te kunnen werven en behouden en de hoeveelheid boeking te vergroten.

VfY kan je ook berichten sturen om je te informeren over (vervolg)stappen die relevant zijn voor het verblijf in de accommodatie.

Prijsvragen

Als jij deelneemt aan een van onze prijsvragen of andere acties, dan verwerken wij hiervoor jouw naam, e-mailadres en/of telefoonnummer om de inzending te kunnen beoordelen en om met je contact op te nemen wanneer je een prijs hebt gewonnen. Voor sommige prijsvragen gelden aanvullende regels over ons gebruik van persoonsgegevens.

Partners

VfY werkt samen met partners om het commerciële bereik voor de verhuur van haar accommodaties te vergroten of een breder assortiment aan te kunnen bieden, zoals bijvoorbeeld Booking.com en VRBO. Als je een accommodatie boekt via een van onze partners dan kunnen tevens de privacyverklaring (en voorwaarden) van deze partners van toepassing. VfY aanvaardt hiervoor geen verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid.

Externe dienstverleners.

Als wij voor het verlenen van onze diensten derden inschakelen om bijvoorbeeld te helpen met IT-werkzaamheden, marketing, marktonderzoek, het verwerken van betalingen, dan zullen wij jouw persoonsgegevens alleen delen wanneer dit noodzakelijk is voor deze diensten.

Verder schakelt VfY ook derden in voor het tonen van relevant advertenties en/of prijsvragen, dit zijn bijvoorbeeld Facebook, Twitter, Instagram en Google. Deze sociale media kanalen gebruiken hun eigen privacyverklaring (en voorwaarden) en VfY aanvaardt hiervoor geen verantwoordelijk en/of aansprakelijkheid.

Derden

Als VfY gegevens verstrekt aan derden, zoals hiervoor aangegeven, dan verstrekt zij alleen persoonsgegevens aan partijen die ervoor instaan dat ze de vereiste maatregelen hebben genomen om de persoonsgegevens adequaat te beschermen. Met deze verwerkers wordt een verwerkingsovereenkomst gesloten die onder meer de geheimhouding en beveiliging van jouw persoonsgegevens door deze derden regelt. Voor zover het om partijen (met toegang van) buiten de EU gaat en het betreffende land geen adequaat beschermingsniveau biedt, sluit VfY met deze partijen een overeenkomst met door de Europese Commissie goedgekeurde modelbepalingen of zorgt VfY voor anderszins passende maatregelen.

Alleen wanneer dit wettelijk verplicht is, worden persoonsgegevens verstrekt aan toezichthouders, opsporingsdiensten en fiscale autoriteiten.

Bewaartermijn

De meeste bewaartermijnen zijn al per onderwerp behandeld. In andere gevallen zullen wij jouw persoonsgegevens bewaren zolang dat nodig is voor de doelen genoemd in deze privacyverklaring én voor het naleven van (lokale) wet- en regelgeving. Daarna verwijderen wij jouw persoonsgegevens en als wij na de bewaartermijn de gegevens nog willen gebruiken voor analytische, historische of andere zakelijke doeleinden, dan maken wij jouw gegevens anoniem.

Beveiliging

VfY heeft passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om jouw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking. Zo voorzien we onze website regelmatig van veiligheidsscans en is de internetverbinding beveiligd met een SSL-certificaat (te zien door https:// en het slotje dat in jouw internetbrowser).

Ook medewerkers en derden zullen alleen toegang krijgen tot jouw persoonsgegevens indien dit nodig is voor de uitvoering van hun taken.

Vragen en/of klachten

Je hebt het recht om jouw volledige persoonsgegevens zoals geregistreerd door VfY in te zien en aan te laten passen wanneer deze incorrect of incompleet zijn. De gegevens in jouw account vragen wij je om zelf aan te passen wanneer deze moeten worden gewijzigd. Verder heb je onder omstandigheden het recht op verwijdering of beperking van de verwerking van jouw persoonsgegevens door VfY en het recht om VfY te vragen om jouw persoonsgegevens aan jezelf of aan derde partijen te verstrekken.

Je hebt altijd de mogelijkheid om je voor de commerciële berichten (nieuwsbrief) uit te schrijven of bezwaar maken tegen het gebruik van persoonsgegevens voor andere directe marketing doeleinden. Als wij je berichten sturen over jouw boeking van een accommodatie dan is dit onderdeel van onze verplichtingen onder onze reisovereenkomst en kun je jezelf hier niet voor uitschrijven.

In jouw internet browser instellingen kun je de toestemming voor het plaatsen van cookies aanpassen of intrekken (meer informatie vind je hierover in ons cookiebeleid).

Vanwege met jouw specifieke situatie verband houdende redenen kun je bezwaar maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door VfY, met name wanneer deze worden verwerkt in het gerechtvaardigd belang van VfY, zoals in deze privacyverklaring aangegeven.

Contact

Mocht je als gast of gebruiker van de website van VfY vragen hebben of je rechten met betrekking tot jouw persoonsgegevens willen uitoefenen dan kun je contact opnemen met VfY: Adres:
Gustav Mahlerlaan 961, 1082 MK Amsterdam, Nederland
E-mailadres: [email protected]
Telefoonnummer: 020 - 217 0050
Om je te kunnen identificeren kan VfY in dit geval vragen om een kopie van jouw identiteitsbewijs. Als je vragen en/of klachten niet naar tevredenheid door ons zijn behandeld, dan kun je ook contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens: www.autoriteitpersoonsgegevens.nl

Wijzigingen

Wanneer dit nodig is zullen wij deze privacyverklaring wijzigen. Als wij over jouw e-mailadres beschikken zullen wij je over belangrijke wijzigingen informeren. De laatste versie van de privacyverklaring kun je altijd op de website van VfY vinden.